Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bara betydelsefulla dör
Isbn: 978-91-7697-987-7
Förlag: Hoi Audio
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2017
Uppläsare: Eva Röse
Length: 9 timmar 44 minuter

Ljudbok

Bara betydelsefulla dör

Vinterhimlen färgas orange av tusen facklor. Under bedövande tystnad vandrar unga män i korta, glansiga jackor genom förorten som en gång om året förvandlas till skådeplats för den nynazistiska rörelsens viktigaste manifestation. Men i skogen väntar en man med ett uppdrag, och innan kvällen är slut är en av nazisterna död.

Kriminaltekniker Ulf Holtz och Pia Levin dras in i en utredning med många lösa trådar. Levin tvingas gräva i den döda nazistens förflutna och konfrontera otäcka familjehemligheter. Holtz arbetar som vanligt med en blandning av noggrannhet och spontana infall. Gåtans lösning ligger fortfarande långt borta när julen kommer allt närmare och Holtz kämpar med sina ensamhetskänslor. Hans kärlekshistoria med den unga praktikanten Nahid går över styr och får honom att begå ett fatalt misstag.

Varg Gyllander är författaren som vet hur det fungerar bakom kulisserna efter många år hos Polisen. Men han förlorar sig, trots det, aldrig i detaljer och vet att berätta en spännande historia. Hans böcker om det kriminaltekniska teamet är översatta till flera språk och har mottagits mycket väl av läsarna.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone