Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Släpp retoriken : Fokusera på publiken
Isbn: 978-91-8852-973-2
Förlag: Lava förlag
Kategori:
Psykologi Media & kommunikation Språk & ordböcker
Tillgänglig sedan: oktober 2017

E-bok

Släpp retoriken : Fokusera på publiken

En banbrytande bok för att lyckas med sin presentation och nå fram med sitt budskap.

Det sägs att de flesta människor hellre skulle dö än att tala inför en grupp. Det stämmer troligtvis inte om de två alternativen verkligen ställs mot varandra, men ett faktiskt och verkligt problem är att väldigt många känner sig orimligt nervösa och har till och med stark oro och ångest inför offentliga framträdanden, stora som små.

Vi har fått lära oss att lösningen är mer retorik. En sanning som väldigt få ifrågasätter. Att om man bara tränar sig till rätt kroppsspråk, en logisk presentation och att argumenten kommer i rätt ordning så löser vi problemet. Retorik handlar om att vi ska vara perfekta som presentatörer. Men vi människor tror inte på perfekta presentationer. Vi tror på äkta personer.

Släpp retoriken - fokusera på publiken uppmanar oss att sluta fokusera på retoriken eftersom den förlamar och hämmar oss med mallar och regler som nästan enbart fokuserar på dig som talare istället för på dem du vill nå. Du får råd och tips på hur du verkligen kan nå fram. Om du ska lyckas nå fram till din publik, måste du flytta fokus från dig själv. När du gör det minskar du också trycket på dina axlar och du kommer att känna mindre nervositet och oro.

Anna Bellman har modererat och talartränat vd:ar, försäljningschefer, kommunikationschefer och projektledare. Hon möter regelbundet många som är omotiverat rädda och ibland vittnar om nära döden-upplevelser när de ska hålla en presentation. Med den här boken vill hon utmana och ge dig hjälp så att du kan förbereda dig på ett nytt sätt, ett sätt som kommer att hjälpa dig briljera när du ska presentera. Och att njuta av det!

Släpp retoriken - fokusera på publiken. Det kommer hjälpa dig att nå fram.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone