Jump to content
Cover for Maos hibiskus
Isbn: 978-91-2717-765-9
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Novels
Accessible since: May 2023
Narrator: Christoffer Svensson
Length: 11 hours 59 minutes

Audiobook

Maos hibiskus

Mycket underhållande, mycket välskriven… den sticker ut.

Leif GW Persson

Som thriller fixar Maos hibiskus besiktningen med beröm. Intrigen lunkar smidigt på och går i lås på de sista sidorna, dystert à la neo noir.

Sven Olov Karlsson, Expressen

Hans deckare är inte bara spännande. Den är också en tänkvärd och rätt sorgsen historia om idealism, krossade illusioner och girighet på högsta nivå.

Tidningen Vi

För den som inte kräver djupare psykologisk eller politisk analys är den både fartfylld och underhållande.

Ingrid Elam, Aftonbladet

Intrigen är originell och dialogen trovärdig.

Carsten Palmer, ETC

Sex vänner träffas på begravningen av Stor-Lars, deras vän och mentor. Vännerna, som lärde känna varandra i vänsterrörelsen på sextio- och sjuttiotalen, har gått olika vägar i livet och bär på en gemensam hemlighet.

Som ung handelsstudent anförtroddes Jan två miljoner kronor av en diplomat på kinesiska ambassaden. Pengarna skulle vara bistånd till maoistiska partier i Europa som ville trycka Mao Zedongs skrifter. Men Mao dör, hans änka fängslas och diplomaten hörs aldrig mer av.

Jan och hans vänner bestämmer sig för att gemensamt förvalta pengarna tills de kan komma i rätta händer. Fyrtio år senare är Jan rådgivare till Sveriges mäktigaste finansfamilj. Efter fyrtio år av fantastisk ekonomisk utveckling kontrollerar de sex vännerna en ofattbar förmögenhet. Ännu har ingen gjort anspråk på pengarna.

Men kort efter begravningen mördas en av vännerna. Sedan en till. Jan och de återstående vännerna förstår att någon är ute efter dem. Någon som känner till deras hemlighet.

Maos hibiskus är en underhållande och rasande samtidsskildring i thrillerformat om lojalitet, politik och krafterna som styr våra liv.

 

 


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone