Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Den här sidan upphör under hösten och ersätts av nya Biblio. Nya Biblio kommer att finnas både som app och webbplats. Läs mer om nya Biblio på bibliotekets webbplats.
Omslagsbild för Tanten, cykeln och pojken
Isbn: 978-91-9875-456-8
Förlag: Tallbergs Förlag
Kategori:
3-6 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: juli 2024

E-bok

Tanten, cykeln och pojken

Vilken konstig och rolig cykel! tänker pojken när han ser tanten cykla förbi skolan. Själv älskar han att cykla. Han är nyfiken och en dag går han fram till tanten och frågar om hennes cykel. Det visar sig att den är specialgjord för att hon har en hjärnskada. Fötterna spänns fast på pedalerna och det finns ytterligare ett säte där en till kan sitta och styra. En oväntad vänskap uppstår mellan tanten och pojken och de ger sig ut på flera cykelturer tillsammans. Och sedan får tanten en kul idé … Boken är inspirerad av författaren Camilla Westerdahls egna upplevelser. Efter en hjärnskada tar hon sig fram på en anpassad cykel och barn frågar ofta henne om den. På ett lättsamt och varmt sätt vävs flera trådar in i historien såsom funktionsvariationer, miljö, att röra på sig och att göra saker som faller en in.

Camilla Westerdahl föddes 1968 och växte upp i Staffanstorp. Idag bor hon i Malmö. Hon arbetade tidigare som lärare och var elitsimmerska. Efter en olycka behöver hon en speciell cykel för att ta sig runt. Tanten, cykeln och pojken är inspirerad av barns frågor om hennes cykel.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone