Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Den här sidan upphör under hösten och ersätts av nya Biblio. Nya Biblio kommer att finnas både som app och webbplats. Läs mer om nya Biblio på bibliotekets webbplats.
Omslagsbild för Ond jul
Isbn: 978-91-8077-659-2
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2024

E-bok

Ond jul

Tomten hade inga ögonvitor, bara stora, svarta pupiller. Hans blick var svart och glanslös som kolbitar. – Vem är du? viskade jag.

När Elias pappa dör i en eldsvåda strax före jul rasar världen samman. Hur kunde det hända! Kan det ha med den gamla berättelsen om hustomten att göra? Inget blir som det var tänkt, och för att muntra upp Elias och hans systrar har deras mamma ordnat så att en livs levande tomte ska komma hem till dem på julafton. Hon har hittat honom på Facebook. Men när han kommer in genom dörren förstår de genast att det är fel tomte …

Helena Dahlgren är skräckexpert, författare och översättare. Hon har blivit mycket uppmärksammad för sina ungdomsböcker om Ödesryttarna som baseras på onlinespelet Star Stable. Hon debuterade som lättlästförfattare 2019 med Flickan i den rosa skogen.

Sagt om Flickan med det röda håret som fick högsta betyg av BTJ:
Helena Dahlgren skapar en suggestiv och riktigt kuslig klassisk spökhistoria med spöken, ett mordmysterium och ett övergivet hus mitt i skogen. Detta blandas med ingredienser som känns igen från skräckhistorier som sprids på nätet, så kallade creepypastor. Vidare används teknik och sociala medier för att få berättelsen att verkligen krypa in under skinnet på läsaren.
Fia Idegård, BTJ

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Böckerna om skräck på sociala medier ligger på nivå 3 av 6.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone