Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Den här sidan upphör under hösten och ersätts av nya Biblio. Nya Biblio kommer att finnas både som app och webbplats. Läs mer om nya Biblio på bibliotekets webbplats.
Omslagsbild för Vill du vara en miskin?
Isbn: 978-91-8077-644-8
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: augusti 2024

E-bok

Vill du vara en miskin?

När Ibbes kusin Faisal rekryteras till ett kriminellt gäng blir Ibbe först avundsjuk. Plötsligt har Faisal råd att köpa ny mobil, nya lurar, nya kläder. Men snart blir det tydligt att det inte är någon oskyldig lek Faisal gett sig in i … Kommer Ibbes kusin bli en av de unga killar som ligger bredvid varandra på den muslimska begravningsplatsen? Killar som varit vänner. Som dödat varandra.

Vill du vara en miskiin? är den första boken i en serie om gängkriminalitet bland unga killar. Den skildrar hur drömmen om ett bättre liv och högre status får unga killar att ge sig in på en livsfarlig väg. Dialogen i boken har utarbetats i nära samarbete med två unga killar med egna erfarenheter av gängkulturen.

Niklas Krog har skrivit ett flertal böcker för barn och unga och har tidigare gett ut ett flertal lättlästa böcker för Nypon förlag. Han har suttit på stol nummer 6 i svenska barnboksakademien.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Böckerna om Ibbe ligger på nivå 4 av 6.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone